"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail işgal hazırlığında! Lübnan’a kara saldırısı başlatacak: 'Hizbullah çok güçlü bir karşılık görecek'

İsrail işgal hazırlığında! Lübnan’a kara saldırısı başlatacak: 'Hizbullah çok güçlü bir karşılık görecek'

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a kara saldırısında bulunmaya hazırlandıklarını duyurdu.

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, 7. Zırhlı Tugay birliklerinin Lübnan’a kara saldırısını simüle eden bir tatbikat esnasında açıklamalarda bulundu.

Halevi, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan’a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti.

Lübnan’daki Hizbullah’ın bugün saldırı menzilini genişlettiğini öne süren Halevi, Hizbullah’ın "bugün ilerleyen saatlerde çok güçlü bir karşılık göreceğini" ifade etti.

Halevi, İsrail ordusunun Lübnan'a girme olasılığına karşı bölgeyi hazırlamak ve Hizbullah'a "darbe vurmaya devam etmek için" hava saldırılarının devam ettiğini söyledi.

İsrail ordusu, bugün Lübnan'a olası kara saldırısı öncesi yedek askerlerden oluşan 2 tugayı ülkenin kuzeyine konuşlandırma kararı aldığını duyurmuştu.

İSRAİL'İN BUGÜN DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA CAN KAYBI 51'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun bugün Lübnan'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı 51'e, yaralı sayısı 223'e yükseldi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları ve bu saldırılar nedeniyle göç edenlerle ilgili bilgi verdi.

Ebyad, İsrail'in bugün düzenlediği saldırılarda 51 kişinin öldüğünü, 223 kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail’in devam eden saldırıları sebebiyle yüz binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığına işaret eden Ebyad, bunlardan 40 bin kişinin sığınma merkezlerine yerleştiğini anlattı.

Sığınma merkezlerindeki kanser ve kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını başlattıklarına işaret eden Ebyad, sığınma merkezlerindeki bebeklere ciddi miktarda süt tedariki yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Ebyad, sığınma merkezine yerleşen hastaların acil ihtiyaçları halinde kendileriyle bağlantı kurmasını istedi.

Lübnanlı yetkili, kronik rahatsızlıkları olanlar başta olmak üzere İsrail saldırılarından etkilenen kişilerin sağlık durumuyla ilgilendiklerini vurguladı.

İSRAİL SALDIRILARINDA LÜBNAN'DA 609 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibariyle ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 609 kişi öldü.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *