"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0206 %0.04
2.297.256 %-0.891
3.027,65 -0,01
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail ve ABD ortak güvenlik stratejilerini görüştü

İsrail ve ABD ortak güvenlik stratejilerini görüştü

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla, bölgedeki güvenlik durumu ve stratejik konular üzerine ortak hazırlıklar yapma amacıyla bir araya geldi.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, Kurilla, Halevi'nin daveti üzerine bu hafta ikinci kez İsrail'i ziyaret etti.

Kurilla'nın İsrail'e gelişinin ardından, Halevi ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Açıklamada, “Halevi ve Kurilla, Orta Doğu'daki mevcut tehditlere yönelik bir yanıt olarak bölgesel güvenlik ve stratejik meseleler hakkında kapsamlı bir durum değerlendirmesi yaptı” denildi.

Kurilla ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri'nin yer altı harekat merkezini ziyaret etti ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ile de bir durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

İran ile artan gerilimin gölgesinde, CENTCOM Komutanı Kurilla'nın İsrail’i bu hafta iki kez ziyaret etmesi dikkat çekti. 5 Ağustos’ta yaptığı ilk ziyaret sırasında, Kurilla Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Halevi ile de bir araya gelmişti.

Ayrıca, CENTCOM’dan yapılan açıklamada, İran ve İsrail arasındaki artan gerilim nedeniyle ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-22 savaş uçaklarının Orta Doğu'ya gönderildiği duyuruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *