"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2836 %-0.01
37,0973 %0.24
2.318.165 %0.616
3.000,21 0,25
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'in saldırılarında çocuklarını kaybeden Filistinli Nesrin'in mücadelesi!

İsrail'in saldırılarında çocuklarını kaybeden Filistinli Nesrin'in mücadelesi!

İsrail'in saldırılarında üç çocuğunu kaybeden Filistinli Nesrin, geride kalan çocuklarına ve torunlarına tutunarak hayat mücadelesi veriyor.

İsrail saldırılarında üç çocuğunu kaybeden Filistinli Nesrin, geriye kalan çocuk ve torunlarını yetiştirmek için mücadele veriyor. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında bir kızı ve iki oğlunu kaybeden Filistinli Nesrin Ebu Kaşif, sağ kalan torunları ve biri Down Sendromlu olmak üzere iki çocuğu ile zorlu şartlar altında yaşıyor.

"GERİ DÖNDÜĞÜMÜZDE EVİMİZİ ENKAZ HALİNDE GÖRDÜK"

İsrail saldırısında yıkılan evinin enkazı arasında çocuklarına ekmek ve kahvaltılık yiyecek hazırlayan Filistinli Nesrin, "İsrail saldırıları sebebiyle bir yerden bir yere hareket etmek durumunda kaldık. İlk önce güvenli diye okullara yerleştik, daha sonra hoparlörlerle bize buraya boşaltmamız gerektiği söylendi. Refah'a gittik orada da çatışmalar ve bombardıman sebebiyle tekrardan evimizn olduğu Han Yunus'a geldik. Geri döndüğümüze evimizin enkaz halinde gördük. Saldırılarda kızımı ve iki erkek çocuğumu kaybettim. Dawn Sendromlu ve 2021 savaşında yaralanan bir çocuğum ve torunlarım var. Onlar için çabalıyorum. Onların bu savaş psikolojisini, açlığı ve bu zorlu şartları unutturmaya çalışıyoruz." dedi.

Filistinli Nesrin Içeri

"HAYAT ŞARTLARIMIZ ÇOK ZOR"

Filistinli Nesrin, "Hayat şartlarımız çok zor. Gaz olmadığı için yakacak odunları enkazın arasından topluyoruz. Su olmadığı için 10 günde bir banyo yapabiliyoruz. Çocukları banyo yaptırmak için denize götürüp banyo yaptırıyoruz." dedi.

Filistinli Nesrin'in kızı Rana Ebu Kaşif de çok zorlu şartlarda yaşadıklarını, ne su ne de yiyecek bulamadıklarını söyledi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 37 bin 551 Filistinli öldürüldü, 85 bin 911 Filistinli yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *