"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Dünya İsviçreli seçmenler COVID-19 müdahale planını destekliyor

İsviçreli seçmenler COVID-19 müdahale planını destekliyor

Pazar günü referandum yapılacak olan İsviçre'de halk Covid-19 tedbirlerini destekliyor.

İsviçreli seçmenler, pazar günkü referandumda hükümetin pandemi müdahale planını destekleyecek gibi görünerek, artan COVID-19 vakalarını durdurmak için istisnai tedbirlerin devamının önünü açtı.

Pazar günkü anketlerin erken hükümet kayıtları, COVID-19 krizinden etkilenen insanlara mali yardım sağlamak ve COVID-19 aşısı, iyileşme veya yeni bir hastalık kanıtı talep etmek için bu yıl kabul edilen yasayı destekleyen oyların şimdiye kadar %60'tan biraz fazlasını gösterdi. barlara, restoranlara ve belirli etkinliklere girmek için negatif test.

Koronavirüs enfeksiyonlarını engellemek için kamu yaşamına getirilen kısıtlamalar, İsviçre'de muhalefeti ateşledi ve vakalar bu hafta hükümetin "kritik" olarak nitelendirdiği seviyelere yükselmiş olsa bile, ülkenin doğrudan demokrasi sistemi altında bağlayıcı bir referandumu tetikledi.

Seçmenin %38'inin yasaya karşı

Hükümet, rekor seviyelere yaklaşan vakalara rağmen sıkılaştırıcı önlemlerden büyük ölçüde geri adım attı, ancak cuma ve cumartesi günleri, küresel endişelere yol açan yeni Omicron koronavirüs varyantının yayılmasını önlemek için yeni seyahat kısıtlamaları getirdi.

7 Kasım'da yapılan bir anket, hükümetin COVID-19 yasasına muhalefetin arttığını ve %38'inin yasaya karşı olduğunu söyledi.

Pazar günü yapılan diğer iki referandum oylamasında, erken oylamalar, hemşireleri desteklemeye yönelik işçi sendikası destekli bir teklif için neredeyse %60 onay alırken, seçmenlerin %68'inden fazlası, uzmanlar tarafından önerilen bir aday havuzundan piyango ile federal yargıçların seçilmesi önerisini reddetti.

Referandum önergelerinin kabul edilebilmesi için ülke çapında kullanılan oyların basit çoğunluğunu kazanmaları ve aynı zamanda kantonların veya bölgelerin çoğunda destek kazanmaları gerekiyor.

Bu haber Reuters'ten Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *