"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Lübnan'da yeni güvenlik adımı: "Pager" ve "walkie-talkie" kullanımı yasaklandı

Lübnan'da yeni güvenlik adımı: "Pager" ve "walkie-talkie" kullanımı yasaklandı

Lübnan'da yaşanan patlamaların ardından, başkent Beyrut’taki Refik Hariri Havalimanı’nda önemli bir yasak devreye girdi.

Lübnan Sivil Havacılık Müdürlüğü, havalimanında hizmet veren şirketlere gönderdiği genelgeyle, uçaklarda "pager" ve "walkie-talkie" olarak bilinen çağrı ve telsiz cihazlarının kullanımına son verildiğini duyurdu. Bu yasak, yolcu valizlerinden kargo taşımacılığına kadar her alanda geçerli olacak. Yetkililer, cihazların tespit edilmesi halinde güvenlik birimlerinin müdahale edeceğini açıkladı.

Genelgeye göre, şirketlerin yolculara bu yasağı iletmesi ve uçak içinde ya da bagajlarda bu tür cihazların taşınmasının engellenmesi gerekiyor. Aksi halde, cihazlara güvenlik güçleri tarafından el konulacak ve cezai işlem uygulanacak.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah'a ait olduğu belirtilen çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılması sonucu, ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. Patlamaların ardından, bir gün sonra 18 Eylül’de birçok telsizin patlatılmasıyla 20 kişi daha yaşamını yitirdi ve 450'den fazla kişi yaralandı.

Olaylardan İsrail sorumlu tutulurken, İsrail tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail-Lübnan sınırında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor ve gerilim giderek artıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *