"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Malezya'da sel felaketi

Malezya'da sel felaketi

Malezya'da şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle 21.000'den fazla kişi tahliye edildi.

Devlet haber ajansı Bernama pazar günü yaptığı açıklamada, Malezya'da şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle 21.000'den fazla kişinin evlerini terk ettiğini söyledi.

Perak, diğer altı eyalette kötüleşen sel ile selden etkilenen en son eyaletti.

Haber ajansı, "Toplamda 21.000'den fazla kişi su basan evlerinden öğlene kadar yardım merkezlerine tahliye edildi." bilgisini verdi. 

Cuma sabahı başlayan yoğun yağışlar düzinelerce yolun kapanmasına ve nakliyenin aksamasına neden olduğu için cumartesi günü 11.000'den fazla kişi evlerinden sürüldü. 

Başbakan İsmail Sabri Yaakob açıkladı

Başbakan İsmail Sabri Yaakob, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'u çevreleyen en zengin ve en kalabalık bölgesi olan Selangor'da düzenlediği basın toplantısında, oradaki 15.000 kişinin 100'den fazla yardım merkezine tahliye edildiğini söyledi.

Normal şartlarda son bir günkü yağışların bir aylık toplam yağış miktarına eşit olduğunu belirtti.

Araçlarda ve evlerinin dışında mahsur kalanlar için kurtarma çalışmalarının devam ettiği, evlerinde mahsur kalanların ise kurtarıldığı belirtildi.

Hükümetten destek

Cumartesi günü geç saatlerde sel sularında mahsur kalan insanları kurtarmak ve onları sığınaklara götürmek için polis, ordu ve itfaiyeden 66.000'den fazla personel seferber edildi.

Meteoroloji Departmanı, Perak'ta tehlikeli seviyede sürekli sağanak yağış konusunda uyardı, ancak Selangor'un notunu tehlike seviyesinden alarm seviyesine indirdi.

Bu haber Reuters'den Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *