"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Mark Rutte NATO Genel Sekreterliği görevini devraldı

Mark Rutte NATO Genel Sekreterliği görevini devraldı

Mark Rutte, Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen resmi törenle Jens Stoltenberg'den Genel Sekreterlik görevini devraldı. Rutte, NATO'yu geleceğin zorluklarına hazırlama kararlılığını vurgulayarak, Ukrayna'nın üyeliğine destek vereceğini açıkladı.

Brüksel'deki NATO karargahında, Jens Stoltenberg'den Mark Rutte'ye Genel Sekreterlik görevini devretmek için resmi bir tören gerçekleştirildi.

RUTTE, MÜTTEFİKLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Törende konuşan Rutte, görevi kendisine emanet eden tüm müttefiklere teşekkürlerini sundu. Stoltenberg'e hitaben, "Örnek bir Genel Sekreter oldunuz. Bugün NATO, daha büyük, daha güçlü ve birleşik bir yapıdadır. Bu, büyük ölçüde sizin liderliğinizin bir sonucudur. Siz, halefim için çıtayı yükseltirken bana da sağlam bir İttifak devrettiniz." ifadelerini kullandı.

GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLER

Rutte, "NATO'yu geleceğin zorluklarına hazırlamaya kararlıyım." diyerek, önceliklerinin NATO'yu güçlü tutmak, kolektif savunmayı güvenilir kılmak, savunma harcamalarını artırmak ve Ukrayna'ya desteği güçlendirmek olduğunu belirtti. Ukrayna'nın NATO'ya üye olması gerektiğini vurgulayan Rutte, "Güçlü ve bağımsız bir Ukrayna olmadan Avrupa'da kalıcı bir güvenlik sağlanamaz." dedi.

AB İLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Rutte, Avrupa Birliği’ni NATO’nun "Benzersiz ve temel ortağı" olarak nitelendirerek, bu işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

STOLTENBERG'DEN VEDA VE TEŞEKKÜR

Stoltenberg, Rutte'nin Hollanda'daki koalisyon hükümetlerine liderlik ettiğine değinerek, "Uzlaşma sağlamayı bildiğinizi gösterdiniz. Bu, NATO için çok değerli bir özellik." dedi. Törenden sonra, Stoltenberg koltuğunu Rutte'ye devrederek, personelle vedalaşmasının ardından uzun süre alkışlanarak karargahtan ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *