"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Mısırlı komedyen Bassem Youssef, X hesabını tekrar açtığını duyurdu

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, X hesabını tekrar açtığını duyurdu

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, 11,7 milyon takipçisi bulunan ve geçen hafta ulaşılamayan sosyal medya platformu X hesabını tekrar açtığını duyurdu.

Youssef, X hesabından yaptığı açıklamada, hesabında “hacklendiği izlenimine neden olan endişe verici mesajlar” aldığını ve “tanıdıklarının güvenliğiyle ilgili olası sorunlar” yaşadığını belirterek, bu sebeplerle hesabını kendisinin kapattığını duyurdu.

Güvenlik endişelerinin azaldığını ve hacklenme konusunun çözüldüğünü ifade eden Youssef, "X dahil tüm sosyal medya hesaplarım tekrar aktif" dedi.

NE OLMUŞTU?

Youssef’un 11,7 milyon takipçisi bulunan X hesabında “Siyonistler sizi yıldırmasın” şeklinde bir paylaşım yapılmasının ardından hesabına erişilememesi dikkat çekmişti. Sosyal medya kullanıcıları, bu paylaşım nedeniyle Youssef’un hesabının askıya alındığını öne sürmüş, ancak Youssef Instagram'dan yaptığı açıklamada, hesabının X tarafından kapatılmadığını belirtmişti.

Youssef, “Yakınlarımla ilgili güvenlik meseleleri azaldığında geri dönmeyi düşünebilirim” şeklinde bir açıklama yapmış ve İsrail hükümetinin X gönderisine “Daha ne kadar kırılgan olabilirsiniz?” eleştirisinde bulunmuştu.

Mısırlı komedyen Youssef, 7 Ekim’den itibaren sosyal medyada Filistin’e verdiği destek ve İsrail’in saldırılarına karşı tepkileriyle öne çıkmıştı. İngiliz gazeteci Piers Morgan’ın “Sansürsüz” adlı tartışma programına katılan Youssef, İsrail’in Gazze ve genel olarak Filistinlilere yönelik şiddet politikasını esprili bir dille eleştirerek büyük ilgi toplamıştı. Program milyonlarca izleyiciye ulaşınca, Piers Morgan, Youssef ile yüz yüze ikinci bir program yapma kararı almıştı. Youssef’un İsrail ile ilgili eleştirileri büyük yankı uyandırmıştı.

Gazze ile ilgili sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri haline gelen Youssef, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, “Videolarım çok izlendi ama bu alanda benden daha çok çalışan birçok insan var. Söylediklerim halkta yankı buldu. Neden ve nasıl bilmiyorum ama söylediklerim için mutluyum. Geri dönüşler ve övgüler beni çok memnun etti. Ben sadece görüşümü ifade ettim” şeklinde konuşmuştu.

Youssef, komedinin düşünce özgürlüğünü kullanmanın en iyi yollarından biri olduğunu belirterek, “Bir ülkede yaşamaktan hoşlanabilirsiniz ama o ülkenin siyaseti sizi rahatsız edebilir. Ben de hoşlanmadığım şeyleri dile getirmeye çalışıyorum” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *