"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Moskova’da Müslümanlar ramazan ayının ilk iftarını açtı

Moskova’da Müslümanlar ramazan ayının ilk iftarını açtı

Moskova’da Müslümanlar ramazan ayının ilk orucunu Zafer Parkı’ndaki Anıt Camisi önünde ilk iftarını açtı.

Moskova’da Müslümanlar ramazan ayının ilk orucunu açtı. Zafer Parkı’ndaki Anıt Camisi önünde ramazan ayı boyunca iftar verilmek üzere Moskova Müslümanları Dini İdaresince kurulan geleneksel iftar çadırı faaliyete girdi.

Ramazan ayının ilk iftarı dolayısıyla gerçekleşen programa Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran ve diğer yetkililer katıldı.

Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği çadırdaki programda ilahiler okundu, dini içerikli çeşitli etkinliklerle konuşmalar yapıldı. Çadırda yapılan dua sonrasında okunan ezanla birlikte ilk iftar yapıldı.

Ramazan ayı boyunca hizmet verecek olan ve tek seferde 500 kişinin iftar yapması hedeflenen çadırda, Türkiye ve Azerbaycan’ın da aralarında olduğu 10 ülke kültürlerini ve geleneklerini tanıtan iftar programları gerçekleştirecek.

1 Mayıs günü çadırda, Türk topluluğu İdil Ön Bulgarlarının İslam’ı kabul edişinin 1100. yılına özel program gerçekleşecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *