"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu, Lübnan halkına seslendi: Hizbullah sizi insan kalkanı olarak kullanıyor

Netanyahu, Lübnan halkına seslendi: Hizbullah sizi insan kalkanı olarak kullanıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, devam eden İsrail saldırıları sonrasında Lübnan halkına evlerini terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Dün bir video mesaj aracılığıyla mevcut durumu değerlendiren Netanyahu, Lübnan'daki sivillere önemli uyarılarda bulundu.

Netanyahu açıklamasında, “Lübnan halkına bir mesajım var: İsrail'in savaşı sizinle değil. Hizbullah ile. Çok uzun zamandır Hizbullah sizi insan kalkanı olarak kullanıyor. Oturma odalarınıza roketler ve garajınıza füzeler yerleştirdi .Bu sabahtan itibaren, IDF sizi tehlikeden uzak durmanız konusunda uyardı. Sizi bu uyarıyı ciddiye almaya çağırıyorum. Hizbullah'ın sizin ve sevdiklerinizin hayatlarını tehlikeye atmasına izin vermeyin. Hizbullah'ın Lübnan'ı tehlikeye atmasına izin vermeyin. Lütfen, şimdi tehlikenin yolundan çekilin. Operasyonumuz bittiğinde, evlerinize güvenle geri dönebilirsiniz” dedi.

Netanyahu’nun bu çağrısı, bölgedeki gerilimlerin artmasıyla birlikte, sivillerin güvenliği konusundaki endişeleri daha da ön plana çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *