"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Obama'dan çarpıcı yorum: Harris ABD’nin geleceği için hazır; Trump’ın dönüşü tehlike getirir

Obama'dan çarpıcı yorum: Harris ABD’nin geleceği için hazır; Trump’ın dönüşü tehlike getirir

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Demokratların başkan adayı Kamala Harris’i "ABD için yeni bir sayfa" olarak tanımlarken, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ı "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

Obama, pazartesi günü Chicago'da başlayan Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmada Harris’e desteğini ifade etti. 

Obama, Harris’in Amerikan halkının sorunlarına odaklanacağına vurgu yaparak, "ABD, Başkan Kamala Harris ile yeni bir döneme adım atmaya hazır" dedi. Ayrıca, Harris’in seçimde yardımcısı olarak aday gösterdiği Minnesota Valisi Tim Walz’ın "olağanüstü bir ortak" olduğunu belirtti.

Obama, kasım ayında yapılacak seçimlerin sıkı geçeceğini ve tüm dünyanın ABD’nin bu seçimlerin üstesinden gelip gelemeyeceğini takip ettiğini söyledi. Eski Başkan, başkanlık döneminde yardımcısı olan Başkan Joe Biden’ın "tehlikeli durumlarda demokrasiyi koruduğunu" savundu.

TRUMP İÇİN "TEHLİKELİ" YORUMU

Obama, Harris’in rakibi Trump’ı "tehlikeli" olarak değerlendirdi. Trump’ın iktidarı kendi çıkarları için bir araç olarak gördüğünü ve orta sınıfın büyük vergi indirimleriyle bedel ödediğini iddia etti. Seçmenlerin Trump’ın Beyaz Saray’ı yeniden ele geçirme girişimini reddetmesi gerektiğini belirtti ve "Bu filmi daha önce gördük, genellikle devamı daha kötü oluyor" şeklinde konuştu.

Obama, Trump’ın mitinglerde kalabalıkların boyutlarına takıntı yaptığını da belirtti ve bu sırada yaptığı hareket Demokrat Parti destekçileri tarafından kahkahalarla karşılandı.

Michelle Obama da kongrede yaptığı konuşmada, Harris için "Umut geri dönüyor" ifadesini kullanarak, Harris’in başkanlığa "hazır" olduğunu vurguladı. Michelle Obama, Trump’ın dönemi boyunca ırkları korku yoluyla ayırdığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *