"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2668 %0.02
36,9728 %-0.08
2.280.176 %-1.222
3.032,41 0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Paris'teki Tesla kazasında teknik arıza yok mu?

Paris'teki Tesla kazasında teknik arıza yok mu?

Fransa Ulaştırma Bakanı Paris'teki ölümcül kazanın teknik arızadan kaynaklanmadığını açıkladı.

Fransa ulaştırma bakanı çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu aşamada Paris'te Tesla (TSLA.O)Model 3 taksisinin karıştığı ölümcül bir kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığına dair bir kanıt olmadığını söyledi.

Araçlar askıya alındı

Paris'in önde gelen taksi şirketi G7, cumartesi günü sürücülerinden birinin karıştığı ve bir kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı bir kaza sonrasında filosundaki 37 Model 3 aracının kullanımını askıya aldı.

Soruşturmaya yakın bir kişinin açıklamasına göre 3 kişinin durumu ağır.

Ulaştırma Bakanı Jean-Baptiste Djebbari RMC radyosuna yaptığı açıklamada, "Teknik bir soruna bağlı olduğuna inandıracak hiçbir unsur yok."dedi. Bakan, Tesla Avrupa'nın CEO'su ile konuştuğunu ve kendisine Model 3 hakkında herhangi bir güvenlik uyarısı olmadığını söylediğini söyledi.

Tesla'dan yanıt yok 

Tesla, yorum taleplerine yanıt vermedi. Otomobil üreticisi, araçlarındaki sensörlerden ve kameralardan ayrıntılı veriler topluyor ve geçmişte bu tür verileri, kazaların hatalı çalışan teknolojiden kaynaklandığı iddialarına karşı çıkmak için kullanmıştı.

G7 İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yann Ricordel, Tesla'nın pazartesi günü yaptığı açıklamada, ilk soruşturmanın teknik bir arızayı ekarte ettiğini söylediğini aktardı.

Ricordel, kazanın izinli bir taksi şoförünün ailesini bir restorana götürmesi sırasında meydana geldiğini söyledi. Ricordel, sürücünün fren yapmaya çalıştığını ancak bunun yerine aracın hızlandığını söyledi.

Bir polis kaynağı Reuters'e yaptığı açıklamada kırmızı ışıkta duran arabanın aniden ileri fırladığını ve daha sonra ölen bir bisikletçiye çarpıp sürüklediğini söyledi.

Polis kaynağı, sürücünün olayların kendi anlatımına, tanıklara ve video gözetimine atıfta bulunarak, sürücünün çöp kutuları da dahil olmak üzere çevredeki engellere girerek aracı durdurmaya çalıştığını ve daha fazla hasara yol açtığını söyledi.

Otomobilin otopilot modunda çalışıp çalışmadığı netlik kazanmadı. Polis kaynağı, sürücünün alkol testinde negatif çıktığını söyledi.

Soruşturma başlatıldı

Adli bir kaynak, sürücü için kasıtsız adam öldürmeyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Reuters tarafından elde edilen sahnenin videosu, siyah bir Tesla'nın enkazını ve caddenin karşısına saçılmış enkazı gösterdi. Aracın sol tarafı buruştu, sol ön tekerlek çöktü ve ön cam paramparça oldu.

Araba, ön uçta hasar gören beyaz bir minibüsle çarpıştı. Sosyal medyada dolaşan diğer görüntülerde, kaza sonrasında yaralılara ve şoka girenlere müdahale eden vatandaşlar görüldü.

Bu haber Reuters'den Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *