"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Putin Kursk işgali için kararlı: Saldırganlar yok edilecek talimatı verdi

Putin Kursk işgali için kararlı: Saldırganlar yok edilecek talimatı verdi

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Kursk bölgesinde gerçekleştirdiği işgal hareketinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sert bir yanıt verme kararı aldığını duyurdu. Antonov, bu kararın Rus topraklarına yönelik saldırıları önlemek için caydırıcı bir adım olarak alındığını vurguladı.

Büyükelçi Antonov, Putin’in talimatıyla Kursk bölgesinde yaşanan olayların sorumlularının ağır cezalandırılacağını belirtti ve Rusya topraklarına yönelik herhangi bir işgal girişiminin kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade etti. Antonov, "Rus topraklarını işgal eden ordular yok edilecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Kursk bölgesini işgal etme amacının, Rus topraklarında bir tampon bölge oluşturmak olduğunu açıklamasının ardından Antonov, böyle bir planın kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti. Antonov, "Rusya Federasyonu topraklarında tampon bölge olmayacak" diyerek, bu tür bir girişimin imkânsız olduğunu vurguladı.

Rus Büyükelçi ayrıca, ABD’nin Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki işgal hareketi hakkında bilgi sahibi olduğunu ve Washington’un bu operasyona onay vermediğini söyledi. Antonov, ABD’nin Ukrayna’nın saldırı planlarını kolayca durdurabilecekken, böyle bir adım atmadığını belirtti. Rusya’nın mevcut durumla ilgili olarak ABD ile herhangi bir diplomatik temas kurmadığını ifade eden Antonov, Amerikalı yetkililerin de Rusya’ya herhangi bir temas teklifinde bulunmadığını söyledi. Yine de, iki ülkenin aynı gezegende yaşamak zorunda olduğunu ve gelecekte işbirliği umutlarının olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *