"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya Rusya ve Kuzey Kore'den yeni kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması: Detaylar neler?

Rusya ve Kuzey Kore'den yeni kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması: Detaylar neler?

Anlaşma sonrası açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'yle imzaladıkları kapsamlı ortaklık anlaşmasının, taraflarından birine saldırı halinde karşılıklı yardımlaşmayı öngördüğünü duyurdu.

Konuya ilişkin bilgiler Rus haber ajanslarında yer aldı. Haberlere göre, 24 yıl sonra ilk kez Kuzey Kore'ye giden Putin ve Kim yaklaşık iki saat süren baş başa görüşmelerini tamamlayarak söz konusu imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundular.

İmzalanan anlaşmaya ilişkin değerlendirömelerde bulunan Rusya Devlet Başkanlığı Asistanı Yuri Ushakov, yeni belgenin uluslararası hukukun tüm temel ilkelerine uygun olduğunu ve çatışmacı bir nitelik taşımadığını söylerken herhangi bir ülkeye yönelik olmadığını, ancak kuzeydoğu Asya bölgesinde daha fazla istikrar sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Ayrıca, Kremlin'in internet sitesindende paylaşımda bulunularak Rusya ve Kuzey Kore arasında imzalanan anlaşmanın "sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanında iş birliğini" içerdiği yönünde açıklamada bulunuldu.

"EN GÜÇLÜ ANLAŞMA"

Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un,gerçekleştirilen görüşömeler sonnrası yaptığı değerlendirmede Vladimir Putin'i şu ifadelerle tanımladı:

"Kore halkının en sevgili dostu."

Ayrıca Kim, Putin'in "olağanüstü öngörüsü" sayesinde mümkün olan "en güçlü anlaşmayı" imzaladıklarınında altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *