Türkiye-ABD ortaklığına Yunanistan büyük tepki gösterdi. ABD'nin Türkiye'ye F-16 ekipmanları satışını onaylaması Yunanistan'da büyük karışıklığa yol açtı. Yunan Medyası halkı manipüle etmek için, F16 konusundaki yeni ABD-Türkiye 'flörtü' Atina'da ortalığı karıştırdı. Miçotakis hükümeti Yunanistan'ın bölgedeki rolünü Türkiye'ye kaşı geliştireceğini savunarak 'güvenilir müttefik' stratejisine yatırım yaptı. Yunan hükümeti ayrıca 'tecrit edilmiş Türkiye' teorisine de bahse girdi, ancak Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batı'nın, yani ABD ve NATO'nun Ankara'da yeniden köprüler inşa ettiğini görmesi hem de Türkiye'nin Rusya ile açık kanallarla sahip olmasına tepki gösterdi. Biden yönetiminin Rafale savaş uçaklarının alınmasını veya Dedeağaç'ta yeni bir ABD üssünün kurulmasını memnuniyetle karşılamayan Türkiye'ye, F-16 verilmesinin Kongre tarafından onaylanması isteğinin Miçotakis'in ziyaretinin hemen öncesinde Wall Street Journal'da yayınlanmasına da büyük tepki verdiler. ABD'nin hem Türkiye ile stratejik ilişkilerine devam etmesi ve geliştirmesini hem de Yunanistan ile yeni ortaklıklar kurmasına Yunan Medyası tarafından topa tutuldu. ABD'nin Yunanistan'ın kullandığını Türkiye'yi bölgesel güç yapmak istediğini belirtti. Yunan Medyası, Yunan hükümetini köşeye sıkıştırarak halkın istekleriymiş gibi kendi arzularını hükümete baskı kurarak uygulatmak istemektedir.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD'yi ziyaret etmesi ardından 18 Mayıs'ta Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'yi ziyaret edeceği ve Amerikalı mevkidaşı Anthony Blinken ile görüşeceği ifade edildi. İfadeler de Çavuşoğlu, ABD'nin uyguladığı yasağı kaldırmasının ardından hemen ziyarete giderek daha fazla imtiyaz isteyeceğini isteklerini arttıracakları iddiasında bulundu. Yunan Medyası, Türkiye'yi Avrupa ve Amerika'da kötü göstermek için manipüle haberler ile gündemi meşgül etmeye çalışmaktadır.
Joe Biden, Kongre'nin Türkiye'ye karşı aldığı kararları kaldırması için onay verilmesini istedi. Amerika Birleşik Devletleri Yasama organı Kongre Türkiye'ye F-16 için kullanılan füzeler, radar sistemleri ve elektronik cihazlar gibi teknik ekipmanların Türkiye'ye satışını durdurmuş ambargo uygulamıştı. Bu karar sonrası Milli Savunma Bakanlığı ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortak açıklaması ile ihtiyaç duyulan ekipmanları ortak çalışma ile milli üretimin gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Rusya'dan alınan S-400 Savunma Sistemleri sonrası Kongre Türkiye karşıtı silah ticareti kararlarını askıya almış ya da direk ambargo uygulamıştı. Joe Biden Kongre'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları kaldırması satışların onayının verilmesini istedi.