"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Washington Post’un şok iddiası: Haniye suikastı ABD-İsrail ilişkilerini gerdi

Washington Post’un şok iddiası: Haniye suikastı ABD-İsrail ilişkilerini gerdi

The Washington Post, İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastından sorumlu olduğunu Beyaz Saray'a bildirdiğini öne sürdü.

Gazetenin Beyaz Saray ile bağlantılı kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD ile İsrail arasındaki perde arkası gerilim artıyor ve Beyaz Saray yetkilileri Haniye'nin suikasta uğramasını, "Gazze'de ateşkes sağlama çabalarına geri adım" olarak nitelendiriyor.

İran'da Haniye'nin suikasta uğramasının ardından İsrail'in bu suikasttan sorumlu olduğunu Beyaz Saray'a ilettiği, ancak Tel Aviv'in suikast hakkında başka yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi. Beyaz Saray yetkililerinin Haniye'ye düzenlenen suikastı "şaşkınlık ve öfke" ile karşıladıkları kaydedildi.

Haberde, konuyla ilgili görüşmelere hakim bazı ABD'li yetkililerin, Başkan Joe Biden'ın İsrail'in eylemlerini kontrol altına almaya çalışmak için askeri yardımı şartlandırmak veya sınırlandırmak gibi önemli bir baskı uygulamaya istekli olmadığına dair değerlendirmelerine yer verildi.

Ayrıca, ismi açıklanmayan bazı üst düzey ABD'li yetkililer, İsrail'in, Hizbullah liderleri ve İranlı komutanlara ABD'ye haber vermeden saldırı düzenlemesinin Biden'ı ve bazı yetkilileri öfkelendirdiğini belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunan Haniye'nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. İran ve Hamas, suikasttan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *