"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2465 %0.06
37,0458 %0.02
2.303.812 %-0.51
3.023,40 1,04
Ara
İşçi Haber Eğitim 2024-2025 KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

2024-2025 KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

2024-2025 eğitim yılı KYK burs ve kredi başvuruları için heyecan dorukta. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular için tarihlerin açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, bu süreçte hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor.

Öğrencilerin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvuruları için sayılı günler kaldı. Her yıl olduğu gibi, 2024-2025 eğitim yılı için KYK burs ve kredi başvuruları için geri sayım başladı. On binlerce öğrenci, bu yıl da e-Devlet üzerinden KYK bursundan faydalanmak için başvuruda bulunacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz eğitim döneminde KYK burs başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihlerinde alınmıştı. Bu yılki başvuruların, ÖSYM’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Kesin tarih henüz açıklanmamış olsa da, öğrencilerin bu süre zarfında dikkatli olmaları öneriliyor.

KYK burs başvuruları ne zaman 2024-2025? - Norm Haber

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl yazılı ve görsel basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmakta ve başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin, PTT şubelerine giderek şifre alması veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza ya da T.C. kimlik kartı gibi alternatif giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları gerekmektedir.

ÖSYM giriş - ÖSYM sınav takvimi nasıl görüntülenir? 2021 ÖSYM sınav  tarihleri - Son Dakika Milliyet

Başvuru sırasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmektedir. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğrulanıyor. Değerlendirme sonucunda, bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecekken, diğer öğrenciler öğrenim kredisi alacak.

KYK BURSUNUN KESİLME NEDENLERİ

KYK bursunun erken kesilme nedenleri arasında şunlar yer almakta: Başarısız olma, öğretim kurumundan ayrılma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma, vazgeçme ya da kayıt dondurma gibi durumlar. Ayrıca, öğretim kurumunun kapatılması, yurtlardan süresiz çıkarma cezası alma ve kesin hükümle mahkûm olma halleri de bursun kesilmesine sebep olabiliyor.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS ALABİLECEK ÖĞRENCİLER

KYK bursları, bazı öğrencilere öncelikli olarak verilmektedir. Bu grupta yer alan öğrenciler arasında; şehit çocukları, gazi çocukları, %40 ve üzerinde engelli olanlar, anne ve babası vefat etmiş olanlar, Yetiştirme Yurtlarında barınarak öğrenim görenler ve Darüşşafaka Lisesinde eğitim alanlar bulunuyor. Ayrıca, amatör milli sporcular da öncelikli burs alabilecek öğrenciler arasında yer almaktadır.

ÖSYM Haberleri Sayfa 8 | Onedio - Sosyal İçerik Platformu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *