"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2542 %-0.07
37,0898 %0.27
2.291.722 %0.509
3.012,94 0,67
Ara
İşçi Haber Eğitim Bakan Tekin'den Fransız okullarına uyarı: Mevzuat içerisine girmezlerse eğitimlerine son verilecek

Bakan Tekin'den Fransız okullarına uyarı: Mevzuat içerisine girmezlerse eğitimlerine son verilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fransız okulları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye'deki Fransız okulları, mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edecekler." dedi.

Türkiye’de eğitim veren iki Fransız okuluna Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mevzuata uyma konusunda uyarı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin Fransız okullarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, Fransız okullarının Türkiye’nin Milli Eğitim Temel Kanunu ve ilgili yasal düzenlemeleri doğrultusunda hareket etmelerini talep ettiklerini belirtti. Tekin, “Bu okullar mevzuatımızda yer almıyor. Eğer mevzuata uyarlarsa eğitimlerine devam edebilirler; uymazlarsa hukuki olarak geçersiz sayılırlar” dedi.

Bakan Tekin, anayasanın 90. Maddesi çerçevesinde ülkelerle yapılan uluslararası anlaşmaların önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Yasal düzenlemelerimizin yanı sıra, anayasamızın 90. Maddesi gereğince ülkelerle ikili uluslararası anlaşmalar yapıyoruz. Fransız okullarının hukuki statüye kavuşması için bir uluslararası sözleşme yapılmasını talep ediyoruz. Mevcut durumda yasal dayanağı bulunmayan bu okullar için karşılıklı anlaşmalarla bir zemin oluşturulmasını istiyoruz. Fransa ve Pakistan ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız, Avrupa’daki Türk vatandaşlarının çocuklarının kendi kültürlerini ve dillerini öğrenebileceği bir eğitim ortamı sağlamaktır. 1993 yılından bu yana Fransa’yı uyarıyoruz, ancak bu tarihten beri herhangi bir gelişme yaşanmadı. Hedefimiz, Fransa ve diğer ülkelerle uluslararası sözleşmeler yaparak bu durumu çözmektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *