"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber Eğitim DGS ek tercihleri başladı! Ek tercihler nasıl ve nereden yapılır?

DGS ek tercihleri başladı! Ek tercihler nasıl ve nereden yapılır?

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ek tercihler için de tarihler merakla bekleniyordu. 2024 Dikey Geçiş Sınavı Ek Yerleştirme tercih işlemleri hakkında ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. DGS ek tercih işlemleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden yapılabilecek. Adayların ek yerleştirme tercih işlemlerini 25 Ekim saat 17:15'ten itibaren yapabilecekleri duyuruldu. Peki DGS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? İşte ek tercih ekranı…

2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) ardından başlayan DGS tercih süreci de tamamlandı. Seçtiği yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri 2-7 Ekim tarihleri arasında yapıldı. 

Seçtiği lisans programlarına geçiş yapamayan adaylar, DGS ek tercihleri (yerleştirme) takvimine odaklandı. Ek tercihler için heyecanlı bekleyiş nihayet sona erdi. 

İlk tercih sonuçlarının ardından bir programa yerleşemeyen adaylar, DGS ek tercih kılavuzuna göre yeniden tercih yapacak.

 

 

EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan 2024 Dikey Geçiş Sınavı'nın (2024-DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri başladı.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, bugün başlayan 2024-DGS ek yerleştirme tercih işlemleri, 31 Ekim saat 23.59'a kadar devam edecek.

 

 

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapabilecek.

 DGS EK YERLEŞTİRME TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *