Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne dair önemli bir adım atıldı. Modelde, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin ölçülmesi ve değerlendirilmesinde daha kişiselleştirilmiş bir yaklaşım benimseniyor. Bu çerçevede, öğrencilerin ihtiyaçlarına, yeteneklerine ve özel durumlarına uygun, günlük yaşamla ilişkili görevler üzerinden yapılan ölçme ve değerlendirme yöntemleri devreye girdi. Yargısal olmayan ve motive edici geri bildirimlerin verilmesi hedefleniyor.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne Özel Etkinlik Fasikülleri Yayınlandı!
Öğrencilerin gelişimi sürecinde, sadece sonuca değil, süreçlere odaklanılacak. Bu anlayışla, ilk olarak 22 Kasım’da paylaşılan etkinlik fasiküllerinin ikincisi de yayımlandı. Fasiküller, Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerinden oluşarak, öğrencilerin dört dil becerisini geliştirmeye yönelik etkinlikler sunuyor. Ayrıca, süreç değerlendirmeyi güçlendiren biçimlendirici değerlendirme etkinlikleri de fasiküllere eklendi.
Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişilebilen fasiküller, müfredatla uyumlu olarak, öğrencilerin öğrenme çıktılarına ulaşmasını hedefliyor. Bu içerikler, öğrencilere, çevrelerinde karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm geliştirmelerini teşvik ederken, aynı zamanda süreç odaklı gelişimlerine katkı sağlayacak.
Bakanlık, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni uygulamaya koyarak, öğrencilere daha dinamik, yaratıcı ve verimli bir eğitim süreci sunmayı amaçlıyor. Bu yenilikçi model, eğitimde kaliteyi artırmayı ve öğrencilerin tüm potansiyellerini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyor.