"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Eğitim MEB'den üniversite adaylarına: Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu

MEB'den üniversite adaylarına: Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez düzenlediği "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinde ailelere rehberlik sunuyor.

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre, kılavuzda, üniversite ve bölümlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilecekleri güvenilir kaynaklar, burs olanakları, diğer geçiş imkanları (yatay geçiş, dikey geçiş vb.), tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sıkça sorulan sorular gibi konu başlıkları yer alıyor.

Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu'nda, velilere tercih sürecinde çocuklarına yaklaşımlarına dair şu önerilerde bulunuluyor:

"Süreç boyunca çocuğunuza destekleyici ve rehberlik edici bir tutum sergileyin. Her çocuğun özgün ve benzersiz olduğunu hatırlayın. Bu tercih döneminde, çocuğunuzun hayatındaki sorumlulukları alacağı ve belki de sizden uzakta yeni bir yaşam kuracağı bir döneme girecek. Onu motive ederek doğru kararlar almasına ve mutlu olacağı tercihler yapmasına yardımcı olun. Karar verme sürecinde çocuğunuzun gözünden kaçabilecek detaylara dikkat ederek anlamlı bir destek sunabilirsiniz."

Kılavuza, "orgm.meb.gov.tr" adresinden erişilebiliyor.

"TERCİH DANIŞMANLIĞI" HİZMETİ

MEB ayrıca, adaylara üniversiteye yerleştirme sürecinde destek sağlamak üzere rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla "tercih danışmanlığı" hizmetini de başlatacak.

Tercih danışmanlığı birimleri, eğitim kurumları ve rehberlik ve araştırma merkezlerinde faaliyet gösterecek, öğrencilere ve ailelerine tercih sürecinde yol gösterecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *