"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Eğitim Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşmelerinde gelişme: İlk 4 madde kabul edildi

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşmelerinde gelişme: İlk 4 madde kabul edildi

Muhalefet tarafından eleştirilere maruz kalırken komisyon tarafından görüşülmeye devam eden Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk 4 maddesinin kabul edildiği öğrenildi.

Söz konusu teklifin maddeleri görüşülürken muhalefet ise tepkisini göstermeye devam ediyor. Son olarak görüşmelerde söz alarak konuşan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, tüm tarafların katkısı ile birlikte yeni bir düzenleme hazırlanması talebinde bulundu. 

Son gelişmeler sonrası edinilen bilgilere göre ise TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin "amaç", "kapsam", "tanımlar" ve "temel ilkeler" başlıklı ilk 4 maddesinin kabul edildiği bildirildi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Teklife ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ise şu sözleri sarf etti: 

"Bu kapsamda 2024 yılında 44 öğretmenimizin hizmet sınıfı değiştirildi. Sonuç itibarıyla milletvekillerimizin hazırladığı teklifte öğretmenlerimizin lehine bir düzenleme var. Hizmet sınıfının değiştirilmesi için müfettiş şartı getiriliyor. Akabinde eğer problem varsa akademi eğitimine alınıyor, akademi eğitimi süresince de problem devam ederse ikinci farklı bir müfettiş sonrasında hizmet sınıfı değiştiriliyor. Teklifle yıllardır devam eden bir uygulama öğretmen lehine yeniden kanunla düzenleniyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *