"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2465 %0.06
37,0458 %0.02
2.303.812 %-0.51
3.023,40 1,04
Ara
İşçi Haber Eğitim ÖSYM Pazar günü dört farklı sınav düzenliyor

ÖSYM Pazar günü dört farklı sınav düzenliyor

ÖSYM, diş hekimliği ve eczacılıkta uzmanlık sınavları yapacak. Adaylar, kimlik sorunları için nüfus müdürlüklerinden destek alabilecek.

ÖSYM,  13 Ekim Pazar günü önemli bir sınav maratonu gerçekleştirecek.

Maraton Sınav

Bu tarihte, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2.Dönem)

Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem)

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS)

Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) yapılacak.

ÖSYM, 13 Ekim Pazar günü önemli bir sınav maratonu gerçekleştirecek.

SINAV YERLERİ VE SAAT BİLGİSİ

Adaylar, sınav gününde saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak ve tüm sınavlar saat 10.15'te başlayacak. EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Diğer sınavlar ise Türkiye genelinde belirlenen farklı merkezlerde yapılacak.

ÖSYM BAŞKANININ AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlarla ilgili yaptığı açıklamada, "EUS ve STS Eczacılık, geçen yıl ilk kez elektronik ortamda düzenlendi ve bu sene de aynı şekilde uygulanacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek." dedi. Sınavlara toplam 721 adayın başvurduğunu belirten Ersoy, STS Diş Hekimliği'nin Ankara'da, DUS 2. Dönem'in ise Ankara ve İstanbul'da yapılacağını ifade etti.

DUS 2. DÖNEM HAKKINDA DETAYLAR

DUS 2. Dönem sınavı, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi'nden oluşacak. Bu sınavda, toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınavlara katılacak aday sayısı ise 7 bin 892 olarak belirlendi. Pazar günü gerçekleştirilecek sınavlarda emniyet dahil olmak üzere toplam 1.174 görevli yer alacak. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar için DUS 2. Dönemde 30 dakikalık ilave süre sağlanacak.

Kimlik İşlemleri İçin Önlemler

Sınav günü kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Bu önlem, adayların sınavdan mahrum kalmamaları için alındı.

Bu kapsamlı sınav organizasyonu, adayların kariyer hedeflerine ulaşmalarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. ÖSYM, sınav sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için gerekli önlemleri almış durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *