"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Eğitim Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç tarihi belli oldu mu?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç tarihi belli oldu mu?

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için süreç devam ediyor. Başvuruları kabul edilen adaylar, temmuz ayında gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılmıştı. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev alacak adaylar, mülakat puanlarının açıklanmasını bekliyor.

BAKAN TEKİN'DEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE YÖNELİK AÇIKLAMA

Bakan Tekin, puanların hazır olduğunu ancak sonuçların açıklanmasının Danıştay'dan gelecek karara bağlı olduğunu belirtti. 20 bin öğretmen ataması için Danıştay’ın karar vermesi gerektiğini vurgulayan Tekin, "Mülakat süreci bu karara bağlı. Karar doğrultusunda ya puanların yüzde 50'si ya da yüzde 100'ü ile atama gerçekleştireceğiz," dedi.

"MÜLAKATSIZ ATAMA TALEP EDENLER DAVA AÇTI"

Tekin, "Mülakatsız atama talep edenler dava açtı. Biz de zaten atama oranını düşürdük. Danıştay'ın vereceği karara göre mülakat notlarını açıklayıp atama sürecini başlatacağız. Bu kararı beklemek zorundayız; aksi takdirde farklı sonuçlar ortaya çıkabilir," şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Mülakat sonuçları, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da e-Devlet sistemi üzerinden "Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonucu Sorgulama" ekranı aracılığıyla öğrenilebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *