"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2375 %0.05
37,0409 %0.04
2.295.747 %-0.601
3.011,11 0,63
Ara
İşçi Haber Eğitim Türk Kızılay’dan yeni eğitim döneminde büyük destek

Türk Kızılay’dan yeni eğitim döneminde büyük destek

Yeni eğitim öğretim yılı için yardım çalışmalarına hız veren Türk Kızılay, yaklaşık 77 milyon liralık destekle 85 bin öğrenciye yardım sağlıyor.

Kızılay’ın açıklamasına göre, çeşitli eğitim destek programları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşılırken, her yıl on binlerce öğrencinin eğitim hayatına önemli katkılarda bulunuluyor.

Bu yıl, Türk Kızılay öğrencilere nakdi yardımlar, burslar, kırtasiye malzemeleri, eğitim materyalleri, çevrimiçi hazırlık kursları ve mesleki eğitimlerle destek veriyor. Deprem bölgelerinde de yardım çalışmalarını sürdüren Kızılay, "Yetim Destek Programı" kapsamında yetim ve öksüz çocuklara düzenli eğitim desteği sunuyor.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Deprem bölgelerinde, ihtiyaç tespiti sonrası belirlenen 532 çocuğa aylık 2 bin lira nakdi destek sağlayan Kızılay, programın başlangıcından bu yana 3 bin 200 yetim ve öksüz çocuğa toplamda 14,8 milyon lira yardım yaptı. Ayrıca, bölgedeki öğrenciler için 3 bin kırtasiye paketi hazırlayarak, eğitim desteklerinin yanı sıra teknolojik gereksinimleri karşılayacak çözümler sunuyor ve mesleki kurslar düzenliyor.

Kızılay, yıl boyunca eğitim yardımlarını ihtiyaçlara göre belirliyor ve burs ile nakdi yardım programları uyguluyor. Kırtasiye ve eğitim materyalleri yardımlarını, şubelerinin belirlediği ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca, lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere çevrimiçi hazırlık platformları aracılığıyla konu anlatımları, testler ve deneme sınavları sunuyor.

ÖZEL EĞİTİM DESTEĞİ

Türk Kızılay, otizmli, down sendromlu veya zihinsel engelli özel çocuklar için özel eğitim sınıfları kurarak, bu çocukların eğitim ihtiyaçlarına yönelik destek sağlıyor. Bu özel sınıflar, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmete sunuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *