"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber Eğitim Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK'ten çarpıcı açıklama!

Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK'ten çarpıcı açıklama!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında çıkan "Üniversite sistemi değişiyor" iddialarının asılsız olduğunu duyurdu. Kurul, böyle bir değişimle ilgili herhangi bir çalışmanın mevcut olmadığını açıkladı.

YÖK'ün yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde "Üniversite sistemi değişiyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapıldı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, yükseköğretim sisteminin çeşitli yönleri ele alındı. Bu konular arasında üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ve mevcut ihtisaslaşma programları ile kalite ve akreditasyon süreçleri yer aldı.

Toplantıda YÖK Başkanı Erol Özvar ve diğer üyeler, gelecek 30 yılda yükseköğretimi etkileyecek global ve yerel değişimlere dair kapsamlı bir sunum yaptı. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonu ve projeleri hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada, toplantının ilerleyen günlerde de devam edeceği belirtildi. YÖK, Özvar ve yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda, bahsedilen iddialara yer verilmediğini vurguladı. Kurul, kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberlere itibar edilmemesini ve basın kuruluşlarının daha dikkatli ve sorumlu davranmasını beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *