"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Eğitim Usta öğreticiler, eşitlik ve kadro mücadelesi veriyor

Usta öğreticiler, eşitlik ve kadro mücadelesi veriyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinde 7'den 70'e her yaş grubuna eğitim veren, ek ders saat ücreti karşılığında çalışan usta öğreticiler eşitlik istiyor.

Halk Eğitim ve BELMEK’lerde mevsimlik işçi statüsünde A4’den kadrosuz, sözleşmeli olarak çalışan 94 bini aşkın usta öğretici, eşitsiz çalışma saatleri ve ücretleri nedeniyle zorluk yaşıyor. Aynı işi yapan usta öğreticiler, farklı koşullarda çalışmanın getirdiği adaletsizliği dile getirerek yetkililerden eşitlik talep ediyor.

Kadrolu öğretmenler hem maaş hem de ek ders ücreti alırken, usta öğreticiler yalnızca ek ders ücreti alıyor ve bu miktar asgari ücretin çok altında kalıyor. Eşit işe eşit ücret ilkesinin uygulanmasını isteyen usta öğreticiler, ayrıca çalışma saatlerinin makul düzeye çekilmesini, özlük haklarına sahip olmayı ve kadroya geçmeyi talep ediyor.

Fiilen öğretmenlik yapan bu eğitimciler, ders defteri doldurup nöbet tutmalarına rağmen özlük hakları bulunmuyor. Kıdem tazminatı, iş güvencesi ve yıllık izin hakları olmayan usta öğreticiler, resmi tatillerde ücret alamıyor ve fazla mesai ücreti de ödenmiyor.

Maddi sıkıntılarla karşılaşan usta öğreticiler, iş güvencelerinin olmaması nedeniyle baskıya maruz kalabiliyor. Kadro mücadelesi verirken haklarını yargı önünde aramaya devam ediyorlar.

"USTA ÖĞRETİCİLER SUSMAYACAK"

Tasarruf tedbirleri nedeniyle kota engeline takılarak işsiz kalan Halk Eğitimi Merkezlerindeki Usta Öğreticiler, bugün saat 20.00'de Twitter'da bir tag etkinliği düzenlemeye başladı.

Etkinlik, #UstaöğreticilerSusmayacak etiketiyle sürdürülüyor.

Usta öğreticiler, sosyal medya üzerinden destek çağrısında bulunarak yaşadıkları zorluklara dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *