"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Eğitim Uzmanından öneriler: Çocuklarınızı bulaşıcı hastalıklardan nasıl koruyabilirsiniz?

Uzmanından öneriler: Çocuklarınızı bulaşıcı hastalıklardan nasıl koruyabilirsiniz?

Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken velilerin aklında yeni bir soru belirdi: Çocukları okuldan kapabilecekleri hastalıklardan nasıl korumalıyız? İşte uzmanından önemli tavsiyeler!

Okulların yeniden açıldığı bu dönemde çocukların hastalıklardan korunmasında aşılamanın önemine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemale Alakbarova, "Sağlık Bakanlığı’nın aşı takviminde olan zorunlu aşılar ile beraber mevsimsel olarak artan grip enfeksiyonuna karşı grip aşısı da yaptırarak çocuklarımızı bulaşıcı hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebiliriz" dedi.

Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın etkili yollarından biri olarak hijyen kurallarına uyulmasını vurgulayan Dr. Alakbarova, “Özellikle anne ve babalar çocuklar tuvalet ve el hijyeni konusunda eğitilmelidir, arkadaşlarının kişisel eşyalarını kullanmaktan kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu. 

Çocuklarınızı hastalıklardan koruyabilirsiniz - Acıbadem Hayat

SAĞLIKLI BESLENME BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENMESİNDE ÖNEMLİ

Sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini belirten Alakbarova, “Sağlıklı bir beslenmeyle çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirebilir, dolayısıyla hastalıklarla karşılaştıklarında baş etmeyi daha kolay hale getirebiliriz. Proteinden ve C vitamininden zengin beslenmeyi sadece hastalık döneminde değil, hastalıktan önceki dönemde de dikkate alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Hasta çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini vurgulayan Dr. Alakbarova, “Hasta olan çocuğu evde istirahat ettirerek düşmüş bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve hastalığın sınıf içerisinde yayılmasını önleyebiliriz” ifadesini kullandı.

ANNE BABALAR DİKKAT! GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN!

Gereksiz antibiyotik kullanımının olumsuz etkilerini de belirten Alakbarova, “Mevsimsel hastalıkların büyük oranda viral hastalıklar olduğunu ve semptomatik tedavi dediğimiz ateşin düşürülmesi, bol su tüketimi ve sağlıklı beslenmeye iyileşebileceğine dikkat çekti. Gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınmalıyız. Oluşabilecek ciddi enfeksiyonlar sırasında düzgün olmayan antibiyotik kullanımı, bakterileri daha dirençli hale getirir” dedi.

Çocuklarda Yüksek Ateş / İzmir Ekol Hastanesi

MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN NASIL KORUNMALI?

Maymun Çiçeği virüsü hakkında da bilgi veren Dr. Alakbarova, “Bu virüs Afrika’da belirli aralıklarla yerel salgın yapıyor. Daha önce yayıldığını duyduğumuz bu salgın için anti viral ilaç ve aşı bulundu. Şu dönemde uyarı verilmesinin sebebiyse, Afrika’ya gelişmiş ülkelerden aşı ve antiviral tedavi desteğinin bir an önce ulaşması ile ilgilidir. Şu an için ülkemizde bir Maymun Çiçeği vakası görülmedi. Ancak direkt temas yoluyla bulaştığı bilindiğinden, yine de okullarda çocukların ortak eşya kullanımının sınırlandırılması ve öğretmenleri tarafından teneffüslerde sık ellerini yıkamalarının öğütlenmesi, olası bulaş durumlarında riskin azalmasını sağlayacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *