Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Ehliyet affı, genellikle trafik kurallarını ihlal eden sürücülere belirli bir dönem içinde çeşitli avantajlar sağlayan veya cezaları hafifleten bir yasal düzenlemedir. Ehliyet affı uygulamaları, sürücülerin belirli trafik kurallarını ihlal etmeleri durumunda aldıkları cezaların, belirli koşullar altında affedilmesini veya hafifletilmesini amaçlar.

Bu nedenlerden dolayı, sürücüler veya toplum, trafik ihlali yapan bireylere ikinci bir şans vermek, maddi yükleri azaltmak veya trafik güvenliğini artırmak amacıyla ehliyet affı talep edebilir. Ancak, bu tür düzenlemeler genellikle hassas ve dengeli bir şekilde yapılmalıdır, çünkü aşırı derecede hoşgörülü olmaları, trafik güvenliğini riske atabilir.

Ehliyet affı, genellikle trafik güvenliği ve sürücülerin davranışlarını düzeltmeye yönelik bir teşvik olarak değerlendirilir. Ancak, bu tür affın uygulanması ve koşulları, ülkeden ülkeye veya bölgeden bölgeye değişebilir. Meclis'te zaman zaman "ehliyet affı" gündeme gelse de hükümetten henüz 2024 için de bir açıklama gelmedi.