"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Ekonomi Araba alacaklar dikkat: Çinli otomotiv devi Türkiye'den çekildi

Araba alacaklar dikkat: Çinli otomotiv devi Türkiye'den çekildi

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapan Çinli elektrikli araç üreticisi Hozon Neta, Türkiye'deki satış faaliyetlerini durdurdu.

Türkiye pazarına 2023'ün Kasım ayında iddialı hedeflerle giren Hozon Neta, İstanbul Kağıthane'deki showroom'unu kapattı. Türkiye'den çekilme kararı alan firmanın internet sitesindeki irtibat telefonlarına da çıkmadığı bildirildi. Türkiye'de Hozon Neta'yı temsil eden GRS Automobility şirketi ise önemli sayıda çalışanı işten çıkardı.

TİCARET BAKANLIĞI'NIN KARARI ETKİLİ OLDU

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 420 km menzilli Neta U modeli ile satışa başlayarak otomotiv pazarına giren Hozon Neta, 2024'ün ilk çeyreğinde Neta Aya ve Neta GT modellerini, 2025'te ise Neta S modelini piyasaya sürmeyi hedefliyordu. Ancak Ticaret Bakanlığı'nın Çin'den ithal edilecek elektrikli araçlar için yeni şartlar getirmesiyle planlar altüst oldu. Yeni düzenleme, ithalatçı firmanın 7 bölgede 20 servis açma zorunluluğunu getirdi ve bu durum Hozon Neta'nın Türkiye'deki operasyonlarını olumsuz bir şekilde etkiledi.

Ticaret Bakanlığı'nın kararının ardından gümrükte kalan birçok araç nedeniyle Hozon Neta, Türkiye'ye sadece 53 adet elektrikli otomobili sokabildi.

YEDEK PARÇA VE SERVİS HİZMETİ HAKKINDA

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin verilerine göre, GRS Automobility firması 8 ay içinde sadece 53 adet Neta U otomobili satabildi. Yeni karara göre, şirket satışları durdursa da önümüzdeki 10 yıl boyunca müşterilerine yedek parça ve servis hizmeti sunmak zorunda kalacağı aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *