"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi Asgari ücrette işverenlerin tahmini belli oldu! İşte 2025'te beklenen rakam…

Asgari ücrette işverenlerin tahmini belli oldu! İşte 2025'te beklenen rakam…

Yeni yıl yaklaşırken, milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zam oranını merakla beklemeye başladı. Öte yandan işverenler de asgari ücrete yönelik tahminlerini açıklamaya başladı. Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, işverenlerin asgari ücret öngörüsünü paylaştı. İşverenlerin 2025 bütçelerini de bu tahminleri baz alarak hazırladıkları ifade ediliyor.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, işverenler rakam verdi. 

Türkiye'de 16 milyona yakın asgari ücretli çalışanın gözü kulağı, Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında. İşverenler şimdiden yeni yıl bütçelerini tahmini rakamlar doğrultusunda planlamaya başladı. Peki 2025'te işverenin asgari ücret beklentisi ne yönde? İşte beklentiler…

 

ASGARİ ÜCRET MİNİMUM 25 BİN 500 TL OLACAK 

Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret beklentilerini açıkladı. Buna göre işverenler asgari ücretin en az 25 bin 500 TL olmasını bekliyor ve şirket stratejilerini buna göre şekillendiriyorlar.

Ebru Akyüz, işverenlerin, özellikle yetenekli çalışanlarını kaybetmemek adına çeşitli stratejiler geliştirdiğine dikkat çekti. Bu stratejilerin başında maaş iyileştirmeleri ve prim uygulamaları geliyor. İşverenler, mevcut ekonomik koşullarda rekabet avantajlarını korumak ve iş gücünü kaybetmemek için bu tür düzenlemelere gidiyor.

 

2025 YILI HEM İŞVERENLER HEM DE İŞÇİLER İÇİN ZORLU OLACAK

Ebru Akyüz, asgari ücret artışı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Asgari ücret artışında tahmin minimum 25 bin 500 seviyelerinde ve iş verenler 2025 bütçelerini bu minvalde planlanmaya başladı. Ancak özellikle hizmet ve üretim sektöründe bu rakamlarla firmaların iş gücü azaltmadan yola devam etmesi mümkün görünmüyor. 2025 yılının hem işverenler hem de işçiler için oldukça sıkıntılı geçeceği kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

 

ÇALIŞMA BAKANI IŞIKHAN SATIN ALMA GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da asgari ücret konusunda yaptığı açıklamada, Aralık ayının başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalara başlayacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, asgari ücretin çalışanların satın alma gücünü koruyacak şekilde belirlenmesinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi belirlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *