"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Ekonomi CHP heyeti ile Mehmet Şimşek bir araya geliyor: Gündemde neler var?

CHP heyeti ile Mehmet Şimşek bir araya geliyor: Gündemde neler var?

CHP'nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir'den oluşan heyet bugün Hazine ve Maliye Bakanı ile görüşecek.

Edinilen bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ve ekonomi krumayları ile saat 10.00'da bir araya gelerek görüşme gerçekleştirecek.

GÜNDEM MADDELERİNDE NELER VAR?

CHP'li heyetin görüşme kapsamında ele alacakları konular yoğunken Karatepe'nin en önemli gündemlerinden biri asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması olacak. Bu kapsamda emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi sunulacak.

FORMÜL BAKAN ŞİMŞEK'E ANLATILACAK

Görüşmeler kapsamında Karatepe, zam için nasıl kaynak bulunacağının formülünü de Bakan Şimşek'e anlatacak.

CHP’li kurmaylar acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı’na sunacakken ayrıca heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için de önerilerin yer aldığı bir rapor da hazırladı.

Diğer yandan, görüşmede tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar gibi konular da CHP’li kurmaylar tarafından tartışmaya açılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *