"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2582 %-0.01
37,0538 %0.08
2.299.706 %-0.443
3.025,78 -0,07
Ara
İşçi Haber Ekonomi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yıl sonu ihracat beklentisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yıl sonu ihracat beklentisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dünya genelindeki talep koşullarının elverişsiz olduğu ve Avrupa'da belirgin bir durgunluğun yaşandığı bir dönemde, ihracatçılarımız olağanüstü bir başarı sergiliyor," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Bilecik İş Dünyası Buluşması’nda yaptığı konuşmada, ihracatçılarımızın zorlu koşullara rağmen gösterdiği başarıyı övdü. Yılmaz, "Dünya genelinde talep koşulları uygun değil ve Avrupa'da ciddi bir durgunluk yaşanıyor olmasına rağmen, ihracatçılarımız müthiş bir performans sergiliyor. Bu yıl sonunda 264 milyar dolar ihracat bekliyoruz," dedi.

Yılmaz, Orta Vadeli Programı (OVP) hakkında bilgi verirken, geçen yılki programı güncelleyerek ana çerçeveyi koruduklarını belirtti. Planlamanın önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Planlar yüzde 100 nokta atışı olmasa da, önemli olan size doğru yönü göstermesidir. OVP, Türkiye'yi arzu edilen hedeflere taşıyan bir araçtır ve en büyük şansı Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğidir," diye konuştu.

OVP'nin en önemli hedeflerinden birinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Yılmaz, "Enflasyon ekonomik ve sosyal açıdan ciddi bir sorun. Öngörülebilirliği azaltıyor ve yatırım ortamında belirsizlik yaratıyor. Enflasyonu kontrol altına alarak, daha sürdürülebilir bir büyüme ve istihdam sağlamayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Bütçe disiplini ve cari açığın azaltılması konularına da değinen Yılmaz, "Bütçe açığını kontrol altında tutarak enflasyonu düşürebildik ve cari açığı azalttık. Bu yıl sonuna kadar 60 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz. Ayrıca, döviz ihtiyacını azalttık ve Merkez Bankası rezervlerini artırdık," dedi.

Yılmaz, kredi derecelendirme kuruluşlarının risk primlerini düşürdüğüne ve kredi notlarını artırdığına dikkat çekerek, "Bu dönemi verimli bir şekilde değerlendirmek ve yapısal reformları hayata geçirmek için kararlıyız. Seçimlerin olmadığı bu dönemi, ülkemizi daha ileriye taşıyacak reformlar yapmak için kullanmalıyız," şeklinde konuştu.

Toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ü ziyareti ile başladı. Bilecik Valisi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün'ün de konuşma yaptığı toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *