"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2404 %0.06
37,0374 %0.02
2.309.999 %-0.502
3.025,15 1,10
Ara
İşçi Haber Ekonomi Getir'in BAE'li Mubadala'ya devri onaylandı: Yeni dönem başlıyor

Getir'in BAE'li Mubadala'ya devri onaylandı: Yeni dönem başlıyor

Getir, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company'ye devredildi. Getir’in kurucusu Nazım Salur'un şirketteki rolü değişirken, diğer varlıkların yönetimi de yeniden yapılandırılacak.

Rekabet Kurulu, Getir’in Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala’ya devredilmesini onayladı. Britanya’daki operasyonlarını sonlandıran Getir’in, yaklaşık 250 milyon dolarlık sermaye desteği karşılığında ikiye bölüneceği ve Türkiye’deki gıda ve market dağıtım faaliyetlerinin çoğunluk hissesinin Mubadala’ya geçeceği iddia edildi. Getir’in kurucusu Nazım Salur'un ise şirkette aktif rol oynamayacağı belirtildi.

Salur'un Getir Drive ve BiTaksi gibi diğer varlıkları yönetmesi bekleniyor. 4 Eylül’de Mubadala, Getir’in nihai kontrolünü almak için Rekabet Kurulu’na başvurmuştu. 6 Eylül’de ise Getir Perakende Lojistik AŞ'nin n11’deki yüzde 100’lük payı Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi’ne devredildi.

Rekabet Kurumu, Getir Perakende Lojistik AŞ’nin kontrolünün dolaylı olarak Mubadala tarafından devralınmasına izin verdi. Böylece, market ve yemek teslimatı işlerinin kontrolü Mubadala’ya geçerken, Getir’in e-ticaret ve mobilite alanındaki diğer işlerinin kontrolü kurucularda kalacak. Yeni yapıda, Getir’in kurucularının azınlık hissesi market ve yemek teslimatı işinde devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *