"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2384 %0.05
37,0045 %-0.05
2.313.445 %-0.151
3.023,02 1,03
Ara
İşçi Haber Ekonomi İkinci tasarruf paketinin detayları belli oldu!

İkinci tasarruf paketinin detayları belli oldu!

Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifi hazırlanıp TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Meclis tatile girmeden teklifin yasalaştırılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı tasarruf paketinin ikincisi Meclis tatile girmeden yasalaştırılacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, yasal düzenleme gerektiren konular üzerinde çalışmalarını başlattı. Önümüzdeki günlerde, ilgili bakanlıklar ve AK Parti grubu tarafından yeni bir torba yasa teklifi hazırlanacak.

Çalışmalar dört ana başlıkta toplanacak: Kayıt dışı ekonomi ile mücadele, Kamu İhale Kanunu, KİT yönetimlerinin yapısının değiştirilmesi ve vergi yasalarındaki istisnaların sınırlandırılması.

4 ALANDA DÜZENLEME

KİT yönetimlerinde yapılacak değişikliklerle, yönetim kurulu başkanı ile genel müdürün aynı kişi olması uygulamasına son verilecek. Bu sayede hem harcamalar kısıtlanacak hem de hesap verilebilirlik artacak.

Vergi mevzuatındaki istisnalar gözden geçiriliyor. Sadece kurumlar vergisinde yaklaşık 30 istisna bulunuyor. Yapılan çalışmalar ile birçok alandaki vergi istisnaları kaldırılacak. AK Parti kurmayları, "Vergi mevzuatına baktığımızda çok sayıda muafiyet ve istisna var. Bunların büyük bölümünün ekonomiye katkısı olmadığı düşünülüyor. Maliye bürokrasisi şu anda bir tarama yapıyor. Hangi istisnaların kaldırılacağı, hangilerinin devam edeceği ve hangi koşullarda devam edeceği değerlendiriliyor" dedi.

Kamu İhale Yasası'nda yapısal düzenlemeler gündeme gelecek. Bu değişikliklerle, kamu harcamalarında şeffaflık, denetim ve tasarrufun artırılması hedefleniyor. Bu alandaki düzenlemelerin ayrı bir teklif olarak sunulması da gündemde.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *