"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Ekonomi TCMB Başkan Yardımcısı Akçay'dan 'faiz indirimi' açıklaması

TCMB Başkan Yardımcısı Akçay'dan 'faiz indirimi' açıklaması

Reuters'a Türkiye'nin ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, "Son 4 aydır faizi sabit tutan Merkez Bankası bir sonraki dönemde indirim kararı alır mı, yoksa bunun için erken mi?" sorusunu yanıtladı.

Akçay tarafından yapılan açıklamalarda Merkez Bankası'nın temmuz ayında faizi yüzde 50'de sabit tuttuğunu belirterek bir dahaki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bu kapsa Akçay, faiz indiriminin gündemde olmadığını ve sıkı duruşun indirimler başladığında da korunacağını duyurdu. 

Akçay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"1.5 PUAN İLAVE KATKI YARATACAK"

"Erken bir faiz indirimi yeniden canlanan enflasyon riski oluşturabilir. Para politikasındaki gevşeme ancak aylık enflasyondaki kalıcı düşüşle birlikte birçok faktörün uygun hale gelmesinin ardından başlayacak. Enflasyonda, beklentilerde ve iç talepte kalıcı iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecek.

Piyasa, firmalar ve hanehalkı enflasyon beklentilerini yakından izliyoruz; sadece piyasa beklentileri yıl sonu öngörümüze yakınsamaya başladı. Vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların temmuzda aylık enflasyona 1.5 puan ilave katkı yaratacağını tahmin ediyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *