5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Enerji İş Sendikası'nın Polat Elektrik'te. 6 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi nihayet sonuçlandı. Enerji İş Sendikası'nın 2018 yılında yapmış olduğu üyelik çalışmasının ardından üye çoğunluğunu sağladı ve Çalışma Genel Müdürlüğü'nün 02/11/2018 tarih ve 499123 sayılı 'Olumlu Yetki Tespiti' kararıyla sonuçlandı fakat işveren tarafın yetki itirazı sonucu yargı süreci başlatıldı.

Sendikal süreç önce ilk derece mahkemelerinde Kütahya İş Mahkemeleri ve İstanbul İş Mahkemeleri arasındaki yetki uyuşmazlığına dönüştü.

   

POLAT ELEKTRİK'TE YETKİLİ SENDİKA OLDU

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin, Kütahya İş Mahkemeleri'nin yetkili olduğuna yönelik kesin kararının ardından yargılama süreci Kütahya 2. İş Mahkemesi'nde devam edildi. İlk derece,  istinaf ve yargıtay aşamalarının tamamlandığı sürecin akabinde Enerji İş Sendikası'nın yetki davasını kazandığı, Polat Elektrik'te yetkili sendika olduğu sonucu çıktı.

    

  

ENERJİ İŞ SENDİKASI, İŞÇİLERİN HAKLARINI KORUYACAK

Bu aşamadan sonra Enerji İş Sendikası uzun süren yargılama nedeniyle mağdur olan Polat Elektrik çalışanları için toplu iş sözleşmesi sürecini başlatacak. Sendika, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarını sürdürecek.