Nisan ayında emekli maaşlarında yapılan düzenlemelerle birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak açıklandı ve emekliler ilk maaşlarını aldı. Bu düzenlemeyle birlikte en düşük maaş alan emekliye bayram ikramiyesi olarak 2.000 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Ancak gözler şimdi de kademeli prime takılanlara çevrildi.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Bankalara borçlanarak emekli olmuş ancak kademeli prime takılan emekliler, bir süredir mağduriyet yaşamışlardı. Ancak şimdi bu mağduriyete çözüm getirilecek gibi görünüyor. Bağ-Kur'lu olanlar için sevindiren bir gelişme yaşandığı haberlere yansıdı. Özellikle esnaf ve çiftçiler başta olmak üzere birçok Bağ-Kur'lu için prim gün indirimi yapılacağı belirtiliyor. Kulis bilgilerine göre 9.000 prim günüyle emekli olabilen Bağ-Kur'lular için 1.800 gün indirim yapılacak ve artık 7.200 günle emekli olabilecekler.

Emekli olmayanlar için yapılan düzenlemelerin yanı sıra EPT'liler için de bir düzenlemenin geleceği haber veriliyor. Bu düzenlemenin de EPT mağdurları için olumlu sonuçlar getireceği bekleniyor.

Emekli maaşlarında yapılan düzenlemelerle birlikte, emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve prim sürelerinde yaşanan düzenlemelerin yapılması, birçok kişinin merakla beklediği bir gelişmeydi. Bu düzenlemelerin emeklilik sürecindeki vatandaşlar için hayırlı ve olumlu sonuçlar doğurması umuluyor. Ancak resmi açıklamaların da beklenmesi ve düzenlemelerin yasal çerçeveye uygun şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir.