"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2743 %0
37,0500 %-0.01
2.311.449 %-0.76
3.028,28 0,01
Ara
İşçi Haber Eskişehir Konya'dan sonra Eskişehir’de de görüldü: 20 metrelik dev obruk korkuttu!

Konya'dan sonra Eskişehir’de de görüldü: 20 metrelik dev obruk korkuttu!

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde bir tarım arazisinde yaklaşık 20 metre derinliğinde ve 5 metre çapında büyük bir obruk meydana geldi.

Obruk, ilçeye bağlı kırsal Sadıroğlu Mahallesi’nde yaşayan Erkan Ceylan’ın ayçiçeği tarlasının ortasında belirdi. Ceylan, tarlasındaki damla sulama ekipmanlarını toplamak üzere geldiğinde, bir kısmının eksik olduğunu fark etti. Arazinin merkezinde bulduğu obruk, Ceylan’ın tedirgin olmasına neden oldu.

Olayın hemen ardından Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bilgi veren Ceylan, “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bilgi verdik. DSİ'den yetkililer geldi. Ayçiçeği biçim dönemi de geldi. Fark etmeseydik biçerdöveri bile içine çekebilirdi. Mahallemizde ilk kez obruk oluştu. Çevresini hasat ettikten sonra bu obruğu toprakla doldurmayı planlıyoruz.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir’de bilinen üçüncü obruğun bu olduğunu belirterek, obrukların çoğunlukla yer altı suyunun aşırı kullanımıyla ilgili olduğunu ifade etti. Gümüş, "Çiftçilerin her yıl çok sulama isteyen ürünler ektiğini" belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın planlı üretim desteği açıklamasına atıfta bulundu. Gümüş, şunları söyledi: "Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, planlı üretim desteğine ilişkin açıklama yaptı. Bundan sonra çok su isteyen bitkilerimizin ekilişlerini kontrollü yapacağız. Çiftçimizin de gelirinin düşmemesi için verdiğimiz destekler artırıldı. Ülke genelinde 11 ilde, 51 ilçe su kısıtı olan bölgeler. Eskişehir'deki 6 ilçe de bunlara dahil. Yer altındaki suyun hoyratça kullanıldığında sıkıntı oluşacak bu ilçelerde su kısıtı ve planlı üretim desteği verilecek. Planlı üretimle çiftçimiz daha çok kazanacak. Suyumuzu da idareli kullanacağız. Böylece obrukları daha fazla görmeyeceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *