"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2404 %0.06
37,0374 %0.02
2.309.999 %-0.502
3.025,15 1,10
Ara
İşçi Haber Galeriler Turistik Yerler Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor!

Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde kurulan yaklaşık 5 bin fincanın sergilendiği Kahve Fincanı Müzesi'ni 4 ayda 20 bin kişi ziyaret etti.

Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor! 1
Müzenin açılışında Cumhuriyet'in 100. yılına atfen 2023 fincan sergilendi. Teşhir edilen fincan sayısı zamanla 5 bine ulaştı.
Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor! 2
Kahve fincanlarının bulunduğu müzeyi ziyaret edenlerin sayısı 4 ayda yaklaşık 20 bine ulaştı.
Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor! 3
ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, ''4 ayda 20 bin insana bu müzeyi gezdirebildik. Kültür turlarına katılan ziyaretçiler de gelmeye başladı. Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmeyi hedefliyoruz. Şu an müracaat aşamasındayız. Dünyanın tek Kahve Fincanı Müzesi olarak literatüre girmeye de çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor! 4
ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, dernek olarak Harput Mahallesi'nde spesifik müze oluşturmak için Kahve Fincanı Müzesi'ni kurduklarını söyledi.
Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor! 5
Bulut, ''Bunların yanı sıra en kıymetlisi Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün 17 Kasım 1937'de Elazığ ziyaretleri sırasında kendisine kahve ikram edilen fincan. Müzemiz çok büyük ilgi gördü.'' dedi.
Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor! 6
"Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözüne uygun olarak, bağışçıların bakır levhalara yazılan isimleri fincanlara iliştiriliyor.

Elazığ'da kurulan Kahve Fincanı Müzesi'ni ziyaret edenler, tarihi eser niteliği taşıyanlar ile ülkenin farklı bölgelerinden getirilen 5 bin fincanı görme ve hatıraları yad etme imkanı buluyor.

Valilik ve belediyenin desteğiyle Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından Harput Mahallesi'ne kazandırılan müze, açılışının yapıldığı 29 Ekim 2023'ten bu yana ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *