"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Genel AB, Telegram'ı mercek altına aldı: Yasaklanacak mı?

AB, Telegram'ı mercek altına aldı: Yasaklanacak mı?

Telegram, Avrupa Birliği tarafından soruşturma altına alındı. AB yetkilileri, şirketin kullanıcı sayısı raporlarına güvenmiyor.

Son günlerde zor bir süreçten geçen Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’da tutuklanmıştı. Fransız ve AB yetkilileri bu tutuklamanın soruşturmayla ilgisi olmadığını belirtse de, Telegram’a yönelik bir inceleme başlatıldığı açıklandı.

İddialara göre Telegram, daha sıkı düzenlemelerden kaçınmak amacıyla Avrupa Birliği'ndeki kullanıcı sayısını yanlış bildirdi. Bu doğrultuda, AB yetkilileri, Telegram’ın 27 ülkede aylık aktif kullanıcı sayısını doğru bildirip bildirmediğini araştıracak. Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında, AB'de aylık ortalama 45 milyondan fazla kullanıcıya sahip hizmetler "çok büyük platformlar" olarak kabul ediliyor ve bu platformlar daha sıkı içerik denetimi, reklam şeffaflığı ve veri koruma kurallarına tabi tutuluyor. Telegram, yılın başlarında 41 milyon AB kullanıcısı olduğunu belirtmişti, ancak sonrasında net bir rakam vermek yerine yalnızca 45 milyondan az olduğunu iddia etti. AB yetkilileri ise Avrupa'daki Telegram kullanıcı sayısının bu eşiği aştığından şüpheleniyor.

Eğer Telegram’ın istatistikleri yanlış bildirdiği kanıtlanırsa, DSA kapsamında ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Bu, şirketin küresel yıllık gelirinin yüzde 6'sına kadar para cezası anlamına geliyor.  Soruşturma, CEO Pavel Durov’a yönelik baskıların bir sonucu olarak görülüyor.

Fransız yetkililer, Telegram’ın terör ve propaganda taleplerine uymadığı gerekçesiyle Durov hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *