"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Işıkhan: Belediyelerden SGK borçları için başvurular artıyor

Bakan Işıkhan: Belediyelerden SGK borçları için başvurular artıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili olarak, "Belediyelerden yapılandırma ve taksitlendirme talepleri aldık. Başvuruların artmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına bilgi verdi. Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

"Belediyeler ödeme taleplerinde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarının ardından biz de gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Belediyelere yapılandırma ve taksit seçenekleri sunuyoruz. Başvuruların sayısının gün geçtikçe artacağını öngörüyoruz. Ortalama bir rakam henüz belirlenmiş değil ama il müdürlüklerimize yapılan başvurular dikkat çekici."

Işıkhan, daha fazla belediyenin prim borçlarının yapılandırılması için başvuruda bulunacağını belirtti. Işıkhan, "Ödeme sürecinde öncelikle bildirimde bulunuyoruz, ardından başvuranlarla birlikte nasıl bir taksitlendirme yapılabileceğini planlıyoruz" dedi.

Bir gazetecinin işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirilmesine dair sorusuna Işıkhan, "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız aracılığıyla bize ulaşan her türlü şikayeti değerlendiriyoruz ve hemen müfettiş görevlendiriyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *