"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Kurum'dan deprem bölgesi hamlesi: İki ismi görevlendirdi

Bakan Kurum'dan deprem bölgesi hamlesi: İki ismi görevlendirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerindeki çalışmaların daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Bakan Yardımcılarını sorumlu olarak atadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık, depremden etkilenen illerdeki çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Ömer Bulut'u görevlendirdi.

Bu doğrultuda, Malatya ve Kahramanmaraş'taki çalışmalardan Bakan Yardımcısı Varank sorumlu olacak. Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'daki çalışmaları ise Bakan Yardımcısı Bulut koordine edecek.

ESKİ KADROYA İLK HAMLE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, görevden alındı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan bu atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Gürgen’in yerine atanan Ömer Bulut, 2018 yılından beri TOKİ Başkanı olarak görev yapıyordu.

Bu değişiklik, yeni bakan Murat Kurum’un eski bakan Mehmet Özhaseki kadrosuna yönelik ilk ciddi hamlesi olarak değerlendirildi. Kurum’un bu değişiklikte aktif rol oynadığı belirtildi. Gürgen, Özhaseki’nin Hatay’daki temsilcisi ve kilit adamı konumundaydı.

Rezerv alan konusunda yurttaşlarla sık sık karşı karşıya gelen Gürgen, hem depremzedeler hem de muhalefet tarafından “İnsani beklentilere karşı duyarsız olmak” ve “Çözüm odaklı olmamak” ile eleştiriliyordu.

Kurum, yeniden bakan olduktan sonra ilk ziyaretini deprem bölgesi olan Hatay’a gerçekleştirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *