Tunç, yazılı açıklamasında, "Bu müdürlükler, suç mağdurlarını bilgilendirme, mağdurlara destek sağlama, psikososyal yardım sunma ve mahkemelerden gelen sosyal inceleme raporu taleplerini karşılama gibi çeşitli görevler üstleniyor. Bu şekilde, özellikle çocuklar ve kadınlar gibi hassas grupların ikincil mağduriyetlerini önlemeye ve adli süreçlerde destek olmaya yönelik önemli bir rol oynuyorlar" dedi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı Nisan ayında pilot olarak İstanbul Anadolu, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun, Malatya ve Rize adliyelerinde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinin sayısı, 2023 yılı sonunda 167’ye ulaştı. Ortaca, Gölbaşı ve Tatvan adliyelerinde kurulumların tamamlanmasıyla, bu müdürlükler 81 ilde ve birçok ilçede toplamda 170’e çıktı. Ayrıca, Anamur, Birecik, Çeşme, Ergani ve Reyhanlı adliyelerinde de gerekli fiziki mekan ve personel düzenlemeleri tamamlandığında müdürlüklerin faaliyete geçmesi planlanıyor.
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri, Bilgilendirme ve Yönlendirme, Kırılgan Grup Destek, Ceza Yargılaması Destek, Hukuk Yargılaması Destek, Adli Yardım Hizmetleri, Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki İşlemleri gibi birimlerden oluşuyor.