"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.01
37,0340 %0.05
2.316.544 %0.033
3.026,77 -0,04
Ara
İşçi Haber Genel Burger King ‘Börgır’ mı oldu? İsim değişikliği iddialarına resmi açıklama geldi

Burger King ‘Börgır’ mı oldu? İsim değişikliği iddialarına resmi açıklama geldi

ABD merkezli fast food devi Burger King’in adını “Börgır” olarak değiştirdiği iddiaları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. İddialar üzerine şirketin Türkiye operasyonlarını yöneten TAB Gıda’dan resmi açıklama geldi. Peki Burger King'in yeni ismi "Börgır" mı oldu? İşte detaylar...

Dünyanın dört bir yanında şubeleri olan fast-food zinciri Burger King, Türkiye'de marka adını değiştirdiği yönündeki iddialarla gündemde.

ABD merkezli fast-food devinin yeni reklam kampanyası kafaları karıştırdı. Sosyal medyada ve bazı haber mecralarında Burger King'in isminin "Börgır" olarak değiştirildiğine yönelik iddialar ortaya atıldı.

İddialara ilişkin şirketin Türkiye'deki operasyonlarını yürüten TAB Gıda'dan resmi açıklama geldi.

“REKLAM KAMPANYASI OLARAK KULLANILAN GEÇİCİ BİR LOGO”

Burger King'in Türkiye'deki operasyonlarını yürüten TAB Gıda, markanın adında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu. Açıklamada "Börgır" ifadesi tamamen reklam kampanyası olarak kullanılan geçici bir logo tasarımı olarak ifade edilirken markanın resmi isminin ve logosunun "Burger King" olarak kalmaya devam edeceği belirtildi.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye’de aynı yiyeceklere verilen adlar bölgelere göre değişiyor. Örneğin, İzmirliler çekirdeğe ‘çiğdem’, Aydınlılar incire ‘yemiş’, Adanalılar ise patlıcana ‘bostan’ diyor. Ancak tüm Türkiye’de neredeyse 30 yıldır burgere herkes “börgır” diyor ve burgerin kralının Burger King olduğunu biliyor. Türkiye’de restoran, paket servis veya eve servis yapan satış noktaları düşünüldüğünde akla gelen ilk marka Burger King’in yeni reklam filminde oyuncular, “Hadi bi’ börgır yiyelim”, “O zaman Börgır’a gidelim” ya da “Çıkışta Börgır mı yesek? diyerek alevde ızgara ateşinin kralı Burger King restoranlarına geliyor.

Burger King, Akademetre ile gerçekleştirdiği anket çalışmasında, katılımcılara “Börgır” denince akla ne geldiğini sordu. Ankete katılan her 5 kişiden 4’ü “Burger King” yanıtını verdi. Bu sonuç, Burger King'in sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda Türkçe ’de yerleşmiş bir “börgır” ifadesiyle de zihinlerde güçlü bir şekilde yer aldığını ortaya koydu. Bu nedenle, lezzet severlere sürpriz yapmak isteyen Burger King yeni reklam filmiyle başlattığı eğlenceli reklam kampanyasını eylül sonuna kadar sürdürecek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *