"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2656 %-0.04
37,1220 %0.35
2.294.392 %0.639
3.014,77 0,73
Ara
İşçi Haber Genel Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Yılmaz'dan OVP açıklaması: Temel çerçeve aynı kalacak

Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Yılmaz'dan OVP açıklaması: Temel çerçeve aynı kalacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'da (OVP) yapılacak güncellemeler hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, Eylül ayında Cumhurbaşkanı'nın onayıyla OVP'yi güncelleyerek uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Ana çerçevenin değişmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, “Değişen şartlara göre güncellemeler yapacağız ve kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın kapsamındaki değişikliklere değindi. Yılmaz, “Temel çerçevemiz ve politikamız değişmeden devam edecek. Geçen yıl belirlediğimiz ana çerçeveye sadık kalıyoruz. Enflasyonu düşürme hedefimizi güçlü bir şekilde koruyacağız. Ancak hem ulusal hem de uluslararası alanda yaşanan gelişmeler doğrultusunda programımızı güncellememiz gerekiyor. Makroekonomik çerçeve, güncel veriler ve projeksiyonlara göre revize edilecek. Yapısal reformlar devam edecek ve bazı yeni eklemeler yapılabilir” şeklinde konuştu.

Yılmaz, güncelleme sürecinde katılımcı bir yaklaşım benimseyeceklerini ve tüm bakanlıkların ilgili paydaşlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla görüşmeler yapacağını belirtti. Eylül ayında, yasal gereklilikler doğrultusunda Orta Vadeli Program'ı güncelleyerek uygulamaya koyacaklarını belirten Yılmaz, “Ana çerçeve değişmeden yolumuza devam edeceğiz ve Eylül'ün ilk haftasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *