"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Genel Doktor Ender Saraç'a cinsel istismar iddiasında beraat kararı

Doktor Ender Saraç'a cinsel istismar iddiasında beraat kararı

Doktor Ender Saraç 13 yaşındaki oğluna yönelik "cinsel istismar" suçlamasıyla 12 ila 22,5 yıl arası hapis cezasının istendiği davada beraat etti.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Doktor Ender Saraç'a 2017 ve 2021 yılları arasında Beşiktaş'taki 13 yaşındaki oğluna yönelik "cinsel istismar" suçlamasıyla 12 ila 22,5 yıl arası hapis cezası isteniyordu. Ancak mahkeme, sanık Saraç'ın savunmalarını değerlendirerek suçu işlemediğine kanaat getirdi ve beraat kararı verdi.

Duruşmada sanık Saraç ve avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu. Avukat Altın Mimir, müvekkilinin ve çocuğunun en büyük mağdurlar olduğunu belirterek beraat talep etti.

Son sözü sorulan Ender Saraç, suçu işlemediğini vurgulayarak, "Bu suçu asla ve asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim, mahkemenizden beraat talep ederim." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, suçun işlendiğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle Ender Saraç'ın beraatına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 Aralık 2023 tarihinde mağdur çocuk M.S'nin okuldaki öğretmenlerine babası Ender Saraç'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattığı ve okul idaresinin tutanak tutarak polise bildirdiği belirtilmişti.

Çocuğun ilk ifadesinde babası hakkında cinsel istismar suçlamasında bulunduğu, sonraki beyanında ise annesi ve kendisine kötü davrandığı için babası hakkında böyle bir suçlama yaptığını ve istismar olmadığını söylediği iddianamede yer almıştı. Anne Benan Saraç'ın ifadesinde ise eşinin kendilerine psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını, ancak mağdur oğullarına karşı herhangi bir cinsel davranışında bulunmadığını belirttiği aktarılmıştı.

İddianamede, mağdur çocuğun samimi olduğu ve ilk ifadesinin gerçeği yansıttığı vurgulanarak, şeref ve namusunu ilgilendiren böyle bir suçu uydurmasını gerektirecek ciddi bir neden bulunmadığı ifade edilmişti.

İddianamede, sanık Ender Saraç'a "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 12 ila 22 yıl 6 ay arası hapis cezası talep edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *