"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Genel Evlat nöbetindeki buruk bayram…

Evlat nöbetindeki buruk bayram…

Diyarbakır’da çocukları hain terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler bu bayramda nöbetlerine devam ediyor.

Diyarbakır’da çocukları hain terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019’dan bu yana HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine devam ediyor. 360 ailenin dönüşümlü olarak 1395 gündür sürdürdüğü eylemde şu ana kadar 42 aile çocuğuna kavuştu.

Nöbetlerinin 8’inci bayramında da eylemlerine devam eden acılı aileler, çocuklarının teslim olmaları için çağrıda bulundu.

‘’17 bayramdır çocuğumdan haber alamadım, içimiz kan ağlıyor!’’

2015 yılında 13 yaşında kaçırılan oğlu Mehmet için evlat nöbeti tutan Nihat Aydın, ‘’17 bayramdır ben çocuğumdan haber alamadım. Hiçbir anne-baba evladının bu şekilde elinden alınmasına razı olmaz, içimiz kan ağlıyor. Bugün her baba gibi ben de evladımın en azından kokusunu almak isterdim. Hiçbir şey alamazsam bile yanımda olsun, kokusunu alabileyim. Ama maalesef HDP-PKK buna izin vermediler.’’ diyerek haklı isyanında bulundu.

‘’İçimiz buruk, yüreğimiz yanık!’’

2010 yılında 17 yaşındayken kaçırılan Mahmut için nöbette olan annesi Bedriye Uslu ise evladından ayrı geçirdiği 26’ıncı bayrama buruk girdiklerini şöyle ifade etti, ‘’13 senedir Mahmut benden ayrı. Mahmut’um sabah çıktı okula gitti, geri gelmedi. Hani bunlarda vicdan, merhamet olsaydı, demiyorlar mıydı bu analar bu babalar o kadar bayramdır çocuklarından ayrı. Bayram geldi, içimiz buruk, kanadımız kırık, yüreğimiz yanık. Nasıl bayrama gireceğiz? Sadece oturuyoruz ve ağlıyoruz. Ne hakları vardı bunu başımıza getirdiler? Onların çocukları özel yerlerde okullardadır. Bizimkileri de götürmüşler dağda, taşta, mağaralarda mahkum etmişler. Bizi ayrı koymuşlar. Bırakmıyorlar ki çocuklarımız gelsin, Mahmut’um, oğlum, eğer sen beni duyuyorsan bugün bayram. Gel seni öpeyim. Seni koklayayım. Kucağıma alayım. Saçını okşayayım, bana yeter. Bu çilemiz bitsin.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *