"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2678 %-0.04
37,0542 %0.17
2.301.111 %0.317
3.012,43 0,66
Ara
İşçi Haber Genel FETÖ'nün öğrenci evlerine operasyon: 6 zanlı tutuklandı

FETÖ'nün öğrenci evlerine operasyon: 6 zanlı tutuklandı

Mersin merkezli olarak başlatılan ve 7 ilde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonda, FETÖ'nün güncel öğrenci yapılanmasına yönelik olarak yakalanan 12 kişiden 6'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin yürüttüğü operasyon, 17 Temmuz'da FETÖ'nün öğrenci yapılanmasını hedef aldı. Gözaltına alınan 12 kişiden 3'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

Diğer 9 şüpheli, adli işlemler için mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yapılan değerlendirmede, 6 şüpheli tutuklanırken, 2’si yurt dışı çıkış yasağı ve 1’i konutu terk etmeme adli kontrolü ile serbest bırakıldı.

Polis, Mersin’de FETÖ'nün güncel öğrenci yapılanması hakkında yürüttüğü araştırmalarda, örgütün öğrenci evleri açarak mensuplarını bir arada tutmayı, yeni üyeler kazandırmayı ve maddi destek sağlamayı amaçladığını belirledi. Ayrıca, örgütün “kamp” adı altında etkinlikler düzenlediği ve sorumlu düzeyde faaliyet gösteren üyeleriyle şifreli internet programları aracılığıyla iletişim kurduğu ortaya kondu.

Teknik ve fiziki takipler sonucunda kimlikleri belirlenen 12 şüpheli, 17 Temmuz’da Mersin, İzmir, Adana, Niğde, Şanlıurfa, Elazığ ve Osmaniye'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *