Uzun süredir kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli çalışanlar arasında Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri de bulunuyor.
Sayıları 25 bini bulan fahri Kur’an kursu hocaları kendilerine verilen kadro sözünün bir an önce tutulmasını beklerken maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor.
Hayatlarını çocuklara Kuran-ı Kerim öğretmek, İslam'ın emir ve yasaklarını aşılamak için adayan fahri Kur’an Kursu öğreticileri, kendileriyle aynı görevi yapanlarla haklarının eşit olmamasından yakınıyor.
2018 yılında verilen kadro sözünün tutulmasını bekleyen fahri Kur'an kursu öğreticileri; İHL, önlisans veya lisans ilahiyat fakültesi mezunu KPSS + DHBT sınavlarından en az 60 puan alıp mülakata hak kazanan, mülakatı da geçerek göreve gelen Diyanet personelleri olduklarını belirtiyor.
Kadrolu öğreticiler ile aynı şartları taşıyıp aynı aşamalardan geçerek göreve gelmelerine rağmen hiçbir sosyal ve özlük hakka sahip olmayan fahri Kur'an kursu öğreticileri aldıkları ücretin de 1/3 oranında olduğunu ifade ediyor.
Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri Platformu, uzun zamandır verdikleri kadro mücadelesinin İYİ Parti TBMM Grup Başkanı, Ankara Milletvekili Koray Aydın tarafından Meclis'e taşındığını duyurmuştu.
Aydın'ın ardından Yİ Partili Erhan Usta Meclis'te yaptığı konuşmada fahri (geçici) Kur'an kursu öğreticilerine kadro çağrısında bulundu.
Diyanetin bünyesinde zor şartlar altında çalışan bu kesimin taleplerini İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM kürsüsünde dile getirdi.
Adaletsizliğe kulak tıkamadıklarını belirten Usta, "Bunların sigortası aylık 8-9 gün yatıyor. Kalan 22 günü ne olacak bu insanların. Maaşları asgari ücretin altında. İhtiyaç yoksa çalıştırmayın. Bu insanlar iş arıyorlar. Bunları fahri deyip geçiştirme imkanı yoktur. Böyle bir şey olamaz. Defalarca söz verildi, AK Parti'nin verdiği sözler var. Muhalefet zaten her defasında talep ediyor. Kadro haksızlığını düzeltmek gerekir. Maaşlarını düzeltmek gerekir. Sigortalarını düzeltmek gerekir" dedi.